När vi köpte lägenheten var det här rummet ett litet krypin, utanför fanns en gammal hall och ytterdörr. Ytterdörren är igensatt då grannarna köpt trapphuset.
Redan på visningen tittade vi om väggen mellan rummet och hallen gick att ta ner.

 
 

 

En liten del av väggen mellan rummet och hallen är bärande så den fick vara kvar. Resten åkte bort tillsammans med tapeterna och golvet. Garderoben som var till höger om fönstret var väldigt liten både på bredden och höjden, bort med allt där och det visade sig att utrymmen var dubbelt så stort.

 
 

 

I taket var det väv satt då det börjat spricka på flera ställen. I stället för att bredspackla sattes en renoveringstapet upp. Först var jag tveksam till om det skulle gå men lät man Cascoflexen torka ca 1 timme fastnade renoveringstapeten väldigt bra. Skarvarna och den välvda delen ner mot väggen spacklades sen var det klart för målning.
På golvet låg det ett lager laminat och ett lager plastmatta. De åkte bort och under det fanns trägolv och betong. Där gamla vedspisen stått har det legat en sten, den var ersatt med massor av betong. Vi bilade säkert bort 500kg. Ca 2 kvm och 30-40 cm djupt.

 
 

 

Utrymmet mellan gamla ytterdörren och dörren in mot korridoren är ca 120x240 cm. Perfekt för en loftsäng. Och under sängen framför ytterdörren byggdes en garderob. Även där den gamla garderoben var byggdes det en ny. Men nu bara i ovandelen, under blir det ett skrivbord.

 
 

 

Sängen och garderoberna börjar ta form. Under sängen och hörngarderoben sitter det 12 volts spotlights.

 
 

 

Överallt i lägenheten är det väv, till och med i fönstren. Bredspackling över det och sen satte vi upp lister vi fräst så de ser ut som de fönsterspeglar som är framtagna i det andra sovrummet.

 
 

 

Det nya furugolvet läggs och allt slipas. Man ser på golvet hur det gamla köket sett ut. Det har varit platsbyggt längst ytterväggen och sen ett kallskafferi i hörnan.

 
 

 

Här är rummet klart. Golvet målades med en oljebaserad golvfärg då det var vattenskadat under fönstret. Väggarna är tapetserade med en vit tapet förutom fondväggen. Garderobsdörrarna är Ikeas köksdörrar Lidingö.