Vårat sovrum är på ca 12 kvm. En av lägegnhetens två balkonger finns här.
Från början hade rummet laminatgolv och nersänkta tak (2,7m)

 
 

 

Vi har rivit bort golvet och tagit fram furuplanken. Taket tog vi ner och förstog direkt varför man satt upp det -78. Sovrummet plus en del av korridoren utanför har tidigare varit ett större rum. Då man delade av det satte man upp en gipsvägg som då saknar stuckatur.

 
 

 

När man reglade upp taket slogs stuckaturen sönder på ett flertal ställen. Att laga befintlig stuck plus sätta upp ny på gipsväggen skulle kosta mer än vad vi tycker det är värt. Så vi tog helt enkelt ner all stuck. I stället listade vi taket och skapade en fejkstuckatur.

 
 

 

Mot gipsväggen satte vi upp en hålkälslist som spacklades in för att få den rundhet resterade väggar har mot taket. Mycket spacklande blev det i det här rummet.

 
 

 

En ny takrosett i frigolig limmades upp. Jag har letat mycket på byggnadsvårdssidor för att hitta tidsenliga rosetter och stuckaturer.

 
 

 

När all spackling och slipning var klar var det dags för lister och målning. Taket var tidigare målat med limfärg som måste tvättas bort. Först målade vi med oljefärg för att inte det gula skulle slå igenom.

 
 

 

Sen var det dags för tapetsering. Vita tapeter på samtliga väggar utom den vi ska ha sängen mot, där blir det en fondvägg.

 
 

 

En "ny" taklampa sattes upp.

 
  Under ett lager laminat, ett lager linoleum och masonit låg ett furugolv i mycket fint skick. Nu är det slipat, pigmenterat och lackat.

 
 

 

Nya garderober skruvas ihop. Högblank PAX från IKEA.

 
 

 

Ny säng köpte vi också, en Carpe Diem. Sänggaveln är en täcksida till kök från IKEA, högblank den med.